Opiskelijatarinoita

Syvempää oppimista Work & Study –mallin kautta

Taneli Tuominen, 21, yhdistää työnsä LähiTapiolassa liiketalouden opintoihin Haaga-Heliassa. Nuoresta iästään huolimatta Taneli on ehtinyt olla työelämässä jo neljä vuotta opiskeltuaan ensin liiketalouden perustutkinnon toisella asteella.

Hankaluudet kokopäivätyön ja opintojen yhdistämisessä ajoivat Tanelin opinto-ohjaajan luo, joka suositteli Work & Study –mallia. Sen myötä Tanelin elämä helpottui, kun hän pystyi yhdistämään aiemmin iltaisin tekemiänsä opintoja päivätyöhönsä.

Work & Study –mallin mukaan toteutetut opinnot lisäävät Tanelin mukaan osaamista. –Kun yhdistin omaan työhön opiskelun, tuli itsensä kehittäminen mukaan työhön kuin itsestään, Taneli kertoo.

Opintojen ja työn yhdistäminen on toiminut sujuvasti ja aikataulut on sovittu opiskelijan ehdoilla. Oppimisestakin tuli Tanelin mielestä syvempää, kun teoriaa oli mahdollista testata käytännössä työympäristössä.

Tiina voitti ajankäytölliset haasteet Work & Study –opinnoissa

24-vuotias Tiina Neuvonen opiskelee matkailun liikkeenjohtoa Haaga-Heliassa. Tiina päätyi Work & Study –mallin pariin mietittyään miten parhaiten saisi yhdistettyä kokopäivätyön opintoihin.

Työskentely oman alan työpaikassa tukee Tiinan mukaan oppimista. –Töissä saa käytännön kokemusta ja pääsee mukaan uusimpiin trendeihin, koulussa saa puolestaan enemmän teoreettista pohjaa.

Work & Study on Tiinan mukaan hieno mahdollisuus yhdistää opinnot ja työelämä. Prosessi on ollut mielenkiintoinen ja opettavainen, mutta ajoittain myös ajankäytöllisesti haastava. Toisaalta joustava malli auttoi Tiinaa valmistumaan asettamassaan aikataulussa.