Mikä Work & Study?

Haaga-Helian Work & Study -mallin  tavoitteena on opiskelijoiden hallittu siirtyminen työelämään ja samalla työssäoppiminen.

Work & Study -mallissa työssäolo ja opiskelu tukevat toisiaan. Opiskelija voi esimerkiksi opiskella normaalisti vuoden tai kaksi, jonka jälkeen hän voi hyödyntää mallia ja siirtyä sulavasti työelämään.

– Osa opiskelijoista niin sanotusti karkaa opintojen loppuvaiheessa töihin, ja valmistuminen jää. Work & Study -mallin tavoitteena on tarjota ratkaisu tähän ongelmaan, kertoo mallia työstämässä ollut ja yritysten kanssa neuvotellut Digitalous-yksikön myynnin ja palvelun kehitys- ja projektipäällikkö Heidi Kock.

Marraskuussa 2016 lanseeratussa mallissa on mukana tietyt kumppanit, jotka rekrytoivat opiskelijat palvelukseensa ja samalla Work & study -ohjelmaan. Yritys kertoo, minkä tyyppisiä työntekijöitä he kulloinkin tarvitsevat ja opettajat osaavat ohjata sopivia opiskelijoita partnerille. Näin myös Haaga-Heliassa opettajat ja opinto-ohjaajat tietävät, missä opiskelijat menevät.

Tällä hetkellä yhteistyökumppaneina ovat ohjelmisto- ja palveluyhtiö Tieto sekä yritysten ja julkishallinnon asiakkuudenhallintaan, talouden- ja toiminnanohjaukseen sekä palkka- ja henkilöstöhallintoon ratkaisuja toimittava Mepco (vuoden 2017 alusta Accountor Enterprise Solutions) sekä suurin suomalainen ja merkittävä pohjoiseurooppalainen rakennusyhtiö YIT.

Tavoitteena sekä Haaga-Heliassa että yrityskumppanilla on opiskelijan valmistuminen. Yritys voi motivoida opiskelijoita valmistumaan myös muilla tavoilla, tarjoamalla esimerkiksi korkeampaa palkkaa valmistumisen myötä.

Opiskelijoille malli tarjoaa mahdollisuuden päästä suoraan oman alan työpaikkaan, tienata ja kerryttää samalla opintopisteitä.